De ceva timp aveam în plan să pregătesc această rețetă delicioasă ( https://www.bucataras.ro/retete/penne-la-cuptor-cu-piept-de-pui-si-mozzarella-83486.html) cu care Meea îmi făcuse poftă. Azi i-a venit rândul. Am pregătit-o înainte să văd concursul minunat pe care l-ați lansat. Eu am schimbat cantitățile ingredientelor în funcție de gusturile noastre și de ceea ce aveam prin frigider ( :D )
A ieșit un preparat delicios pe care vi-l recomand! Avea dreptate Meea când spunea că va fi cerută de cel puțin 5 ori. :))
Prepari pastele conform indicațiilor de pe ambalaj.
Tai cubulețe pieptul de pui spălat și îl călești în uleiul de măsline. După ce carnea de pui își schimbă culoarea, adaugi o cană de apă, morcovul dat pe răzătoarea mică și roșia tăiată cubulețe. Adaugi sare și piper după gust, acoperi vasul cu un capac și lași să fiarbă la foc potrivit până când legumele s-au înmuiat și carnea este făcută.
Adaugi câteva linguri din sos în smântână, amesteci și apoi o adaugi peste carne. Mai lași să clocotească 1 minut și apoi oprești focul.
După ce s-a răcorit sosul, adaugi pastele scurse bine de apă și 50 g mozzarella rasă, amesteci și pui compoziția într-o tavă tapetată cu unt și pesmet. Introduci tava în cuptor pentru 5 minute apoi o scoți și așezi deasupra felii de mozzarella.
Dai tava la cuptor, până când mozzarella s-a topit și s-a rumenit puțin.