Paste cu zucchini la cuptor

de deliciousflavours in Paste, 27 Sep 2011 | 4638 vizualizari

 

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai mici ciupercile, decojim rosia si o taiem cubulete, dupa care adaugam totul la ceapa, condimentam cu sare, piper, boia si cimbru si lasam sa fiarba la foc mic pana sunt fierte ciupercile si scade zeama. Eu nu am adaugat apa deoarece au lasat zeama ciupercile si rosia, dar daca e nevoie se poate pune putina apa. La sfarsit se adauga 2 linguri de smantana.

 

INGREDIENTE

  • paste (in functie de cantitatea pe care doriti sa o pregatiti, eu am folosit 200 gr)
  •  100 gr ciuperci proaspete sau cum aveti acasa
  •   1-2 zucchini (dovlecei)
  •   1 ceapa rosie
  •   1 rosie
  •   bacon sau piept de pui afumat
  •    usturoi   
  •    patrunjel
  •    sare, piper, boia
  •    cimbru
  •    50 ml smantana
  •    2 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu zucchini la cuptor:

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai mici ciupercile, decojim rosia si o taiem cubulete, dupa care adaugam totul la ceapa, condimentam cu sare, piper, boia si cimbru si lasam sa fiarba la foc mic pana sunt fierte ciupercile si scade zeama. Eu nu am adaugat apa deoarece au lasat zeama ciupercile si rosia, dar daca e nevoie se poate pune putina apa. La sfarsit se adauga 2 linguri de smantana.

Taiem baconul (pieptul de pui afumat) si-l calim in putin ulei. Reteta originala este fara carne, dar cum barbatii din familia noastra ar manca doar carne cu carne, eu am adaugat putin bacon. Cand “tocanita” de ciuperci este gata, adaugam carnita.   

Intre timp curatam si taiem cubulete 1-2 zucchini, pisam usturoiul intr-un vas cu putin ulei, adaugam cubuletele de zucchini, acoperim vasul cu capac si lasam la foc mic pana se inmoaie.   

Fierbem si pastele in apa cu sare si 1 lingura de ulei.   

Smantana o amestecam cu cele 2 oua si patrunjelul tocat.    Intr-un vas de yena, pe care l-am uns anterior cu putin unt sau ulei, asezam un strat de paste (se impart in 3), peste care urmeaza “tocanita” de ciuperci, inca un strat de paste, zucchini, restul de paste ramase, iar deasupra turnam amestecul de smantana.   

Se da la cuptorul preincalzit si se lasa cam 20-25 minute pana devine aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu zucchini la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu ton