Paste cu varza si carne

de Tabita _ in Porc, 10 Mai 2013 | 11398 vizualizari

 

Prima data am mancat aceasta mancare acum cateva luni la o prietena si mi s-a parut interesanta combinatia.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mica
  • 500 g carne de porc
  • 200 g paste (penne)
  • 1 catel de usturoi
  • ierburi de provence
  • 1 lingura pasta de ardei iuti
  • 3-4 linguri pasta de tomate sau ketchup
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • putin ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu varza si carne:

Se pun la fiert pastele in apa clocotita cu sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

Carnea se condimenteaza cu sare, piper, ierburi de provence si se pune in uleiul incins sa se patrunda putin, 5 minute pe o parte si 5 minute pe cealalta parte. Apoi se adauga 2 cesti cu apa se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc mic.

Se taie varza. Se piseaza (zdrobeste) usturoiul.

Cand apa scade la jumatate, se verifica carnea e aproape gata sau daca s-a inmuiat si se adauga varza. Se lasa putin sa se inmoaie, apoi se intoarce si se amesteca cu carnea.

Daca e necesar se mai adauga sare. Se pune pasta de ardei, pasta de tomate sau ketchup, cimbru si se mai lasa cateva minute. La final se adauga usturoiul zdrobit si se stinge focul.

Daca va place, puteti servi cu smantana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se asezoneaza dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu varza si carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
La Multi Ani, dragi romani: Varza cu carne