Paste cu spanac la cuptor

de elucubratiiculinare in Paste, 2 Apr 2013 | 11942 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste scurte,
  • 500 g spanac decongelat,
  • 5 căței usturoi,
  • 1 ceapă,
  • 50 g unt,
  • 200 ml smântână,
  • 200 g cașaval,
  • 1 praf nucșoară,
  • 1 linguriță busuioc uscat,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu spanac la cuptor:

Într-o oală punem apă rece la fiert. Adăugăm 1/2 linguriță sare și punem capac să fiarbă apa mai repede.

Între timp curățăm ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Topim untul într-o tigaie și călim ceapa cu usturoiul. Adăugăm spanacul decongelat - spanacul proaspăt  ar fi și mai gustos și mai sănătos :). Gătim la foc mic pentru max. 5 minute. Condimentăm cu nucșoară, busuioc, sare și piper.

Când apa începe să fiarbă, adăugăm pastele și se fierb al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata se strecoară și se amestecă cu spanacul. Se pun într-o formă termorezistentă unsă cu unt. Se toarnă smântâna peste ele, repartizânduse uniform. Presărăm cașcavalul ras și dăm la cuptor pentru 25-30 minute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu spanac la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]