Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella

de Rocsi in Penne, 28 Mar 2017 | 20837 vizualizari

 

Eu, care nu sunt mare fana paste, pot sa spun ca acestea sunt cele mai bune, cu mult sos, aromate, exact cum trebuie sa fie in viziunea mea pastele. Ce spuneti, va tenteaza?

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste (eu am folosit penne)
  • 1 borcan mic ciuperci
  • 1 catel de usturoi
  • 150 gr mozzarella
  • 2 linguri parmezan ras
  • 3-4 linguri cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei

Pentru sosul bechamel:

  • 350 ml lapte
  • 30 gr unt
  • 30 gr faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita oregano uscat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella:

Spalam ciupercile, le scurgem bine si le taiem bucatele.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ciupercile, usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Le inabusim 2 minute, apoi adaugam jumatate de cana cu apa, presaram sare si piper. Lasam sa scada la foc potrivit, pana se evapora tot lichidul.
Intr-o oala, punem apa cu sare.
O transferam pe foc si, cand da in clocot apa, dam drumul pastelor.
Le fierbem cam 8-10 minute, apoi le luam de pe foc si le punem intr-o sita sa se scurga de apa.


Sosul bechamel:
Intr-o cratita, punem untul si faina. Amestecam bine cele doua, apoi turnam laptele caldut.
Cu un tel, amestecam continuu pana se desface faina si lasam sa fiarba pana sosul devine grosut.
Ii dam gust cu sare, piper si oregano uscat.
Tragem sosul de pe foc, incorporam ciupercile, dar avem grija sa scoatem usturoiul.
Adaugam mozzarella taiata cubulete, parmezanul, pastele fierte si bine scurse si le amestecam bine.

Punem pastele in doua vase potrivite de ceramica, presaram cascavalul ras deasupra.
Le introducem in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 15-20 de minute, pana cascavalul se topeste si prinde o usoara crusta deasupra.
Le scoatem din cuptor cand sunt gata si le servim calde.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Penne rigate cu carne tocata si cascaval