Paste cu sos alb, telemea si broccoli

de oanapl in Paste, 14 Ian 2018 | 3493 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste (fundițe)
  • 200 g telemea
  • 100 g șuncă
  • 10 buchețele de broccoli
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • Pentru sosul bechamel:
  • 350 ml lapte
  • 30 g unt
  • 30 g faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita oregano uscat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos alb, telemea si broccoli:

Speli buchețelele de broccoli și le pui la fiert în apă cu sare pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă.
Tai șuncă în cubulețe, iar telemeaua o dai pe răzătoarea mică.
Într-o oală, pui apă cu sare la fiert și, când dă în clocot apa, dai drumul pastelor. Le lași să fiarbă 8 minute, apoi le iei de pe foc și le pui într-o sită să se scurgă de apă.

Sosul bechamel:
Pui o cratiță pe foc, topești untul și adaugi făina. Amesteci bine cele două, apoi torni laptele călduț. Cu un tel, amesteci continuu până se desface făina și lași să fiarbă până când se îngroașă sosul. Adaugi sare, piper și oregano uscat. 
Tragi sosul de pe foc și încorporezi telemeaua, șunca, pastele și broccoli și le amesteci bine.
Ungi cu unt un vas termorezistent și torni compozitia. Introduci vasul în cuptorul încins, la 180 de grade C, pentru 10-15 minute. Scoți vasul din cuptor și servești pastele calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos alb, telemea si broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne de porc in sos de rosii aromat