Paste cu sos alb si ciuperci

de Lau in Paste, 28 Aug 2021 | 3474 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciuperci
  • un praf de sare
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 ceapa alba
  • 1-2catei usturoi
  • 1 legatura leurda
  • piper
  • 1 ardei iute(optional)
  • 200 g smantana
  • 100 g cheddar
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei
  • apa
  • paste
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos alb si ciuperci:

In tigaie adaugam untul si uleiul; cand incepe sa se topeasca untul, adaugam ceapa tocata, usturoiul tocat si ardeiul tocat marunt.

Lasam sa se caleasca cca 2-3 min, cat sa devina translucida ceapa,adaugam ciupercile(eu am avut ciuperci d epadure care le-am curatat si fiert inainte).

Potrivim de sare si piper si cca 100 ml apa.

Fierbem la foc potrivit pana ce ceapa este fiarta si ciupercile gatite.

Adaugam smantana si lasam sa fiarba cateva clocote,cca 5 min dupa care adaugam branza data prin razatoare si daca este nevoie potrivim de sare si piper.

Amestecam pana ce se topeste.

Intre timp am fiert pastele  conform instructiounilor de pe pachet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos alb si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]