Paste cu piept de pui in sos

de adasev12 in Penne, 30 Iul 2011 | 6319 vizualizari

 

sunt fan paste...ce sa fac????am in camara vreo 10 pachete de paste , de tot felul....

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui, cam 300 g
  • o ceapa
  • 2 catei d eusturoi
  • jumatate   de ardei( astia sunt imensi aici...dar daca sunt mai mici merge unul intreg)
  • 2 rosii proaspete
  • 100 ml iaurt natural gros
  • sare, piper, curry, busuioc, cimbru, oregano, patrunjel
  • o lg-ita  amidon
  • paste, cam 300 g ( eu  am pus rigatoni de data asta)
  • optional parmigiano ( la reteta asta nu se cere in mod normal, dar pt amatori....ca mine de ex...merge)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu piept de pui in sos:

Pieptul se taie  cubulete  si se caleste  cu ceapa taiata marunt in ulei de masline...

Se adauga apoi usturoiul maruntit si rosiile cubulete, ardeiul taiat felii subtiri si mai lungi, busuioc, cimbru, oregano

Se potriveste de sare si se acopera cu o cana de apa , se lasa pana se face carnea...nu foarte  mult, ca se face repede...

Intre timp se pun si pastele la fiert in apa cu ulei si sare...cam 10 min. ( mie imi plac fierte bine...asa ca le las de obicei cam 15 min)...

Cand e gata mancarica, se desface amidonul cu apa si se pune peste, ca sa se formeze sos...mie imi place  sa fie mult sos, asa ca las mai multa apa.

Se opreste focul si se lasa sub capac cateva minute.

Se serveste cu patrunjel verde deasupra, si cum spuneam mai sus...daca vreti neaparat parmigiano...de ce nu?

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu piept de pui in sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne tocata de pui si mozzarella