Paste cu piept de pui, bacon si sos de ciuperci

de diaconta in Paste, 2 Sep 2010 | 9808 vizualizari

 

Imi plac pastele in combinatie cu piept de pui.

 

INGREDIENTE

  • piept de pui -2 buc mai mari
  • 400 gr bacon
  • 3 oua
  • 250 gr cascaval
  • faina
  • pesmet
  • paste
  • lapte
  • smantana
  • condimente
  • ceapa verde

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu piept de pui, bacon si sos de ciuperci:

Se fierb pastele in apa cu sare.

Ciupercile se spala si se taie felii.Ceapa se taie si ea si se prajeste in putin ulei,apoi se adauga ciupercile.Se prajesc putin si apoi se adauga putina apa si se lasa sa fiarba.

Se amesteca o lingura de amidon cu smantana si se pune peste ciuperci,se condimenteaza si se mai lasa sa dea 2-3 clocote.Se ia de pe foc.

Pieptul de pui se taie felii,ca pentru snitele, si se condimenteaza.

Baconul se taie si el felii foarte subtiri iar cascavalul se razuieste pe razatoarea cu gauri mici.

Se bat ouale si se adauga putina faina,compozitia nu trebuie sa fie foarte groasa.

Se pregateste un vas de yena in care se vor aseza straturi de piept de pui si bacon.

Pieptul de pui se da prin oul cu faina,apoi prin pesmet si prin cascavalul razuit.

Pe fundul vasului se pune putin ulei,apoi un strat de bacon.Urmatorul strat va fi de piept de pui,apoi iar bacon si tot asa pana terminam.

Deasupra se toarna un amestec de lapte,smantana si ou.

Se pune in cuptorul incins si se lasa cam 40 de minute.

Va rezulta o compozitie destul de compacta la final.

Se serveste ca atare ca aperitiv sau cu garnitura de paste,cartofi sau ce altceva poftiti.

Pentru ca am folosit paste ,am adaugat sosul de ciuperci.

Este la fel de bun cald sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu piept de pui, bacon si sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

roxanah 1

28.01.2011, 16:39

foarte interesanta reteta, dar ai uitat sa mentionezi de amestecul de ciuperci , ceapa si amidonul cu smantana. Acela se adauga la urma? sau adaugam un alt amestec de lapte, smantana si ou?

diaconta 1

28.01.2011, 18:27

Roxanah ,sosul de ciuperci se pune peste paste,ca sa nu fie asa de seci,iar oul ,laptele si smantana se pune peste pieptul de pui,care la final va fi o masa destul de compacta asemanatoare cu un chec.Sper ca am reusit sa te lamuresc.Multumesc pentru aprecieri

babi5 1

16.12.2014, 08:27

aSuper bune si gustoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne la cuptor