Paste cu legume si sos alb

de T I M E A in Mancaruri de post, 26 Noi 2013 | 33210 vizualizari

 

Sunt sigura ca va plac si voua pastele si daca doriti ceva mai lejer si fara carne va recomand aceasta reteta cu smantana vegetala, legume si vin. E delicioasa si chiar si cei care pretind ca nu mananca dovlecel (spre ex. sotul meu) , va zic eu ca o sa ii convingeti cu aceasta mancare :).
Si clar ca e buna si pentru cei care postesc in perioada aceasta.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste fara ou
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei verde
  • 1/2 ardei capia rosu
  • 1 bucatica de praz
  • 4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 200 ml smantana vegetala Gran cucina
  • 100 ml vin alb
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc verde (eu am tot timpul congelat)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu legume si sos alb:

Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare si lasam sa fiarba atat cat scrie pe ambalaj sau pana se fierb pastele , evident :).

Spalam si curatam dupa caz legumele.

Taiem marunt prazul si cele doua feluri de ardei si le punem la calit intr-un wok in care am incalzit mai intai uleiul.

Lasam 2-3 minute apoi adaugam dovlecelul taiat cubulete mici.

Amestecam si lasam pe foc 4-5 minute apoi adaugam si rosia taiata cubulete si lasam in continuare pe foc aprox 7-8 minute pana se inmoaie putin toate legumele.

Turnam peste legume smantana, adaugam usturoiul tocat marunt si vinul  si potrivim de sare si piper lasand sa mai fiarba cateva minute (4-5).

Adaugam busuiocul si dupa 2-3 minute oprim focul.

Pastele le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece, le turnam peste sos si amestecam.

Servim cald eventual daca va place cu ceva condimente picante si aromate! 

TIPS-URI

1

Puteti pune in loc de praz si ceapa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume si sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu legume - Philips Multicooker