Daca tot am primit, in pachetul de sub bradul de Craciun, multe paste, am zis sa fac si eu niste retete usoare, asa ca pentru un nebucatar, cum ar zice Padre.
Reteta de fata este una chiar foarte usoara, dar si gustoasa.
Costitele afumate, portionate mai mici, se spala bine si se fierb in doua ape.
Prima apa se inlatura dupa doua-trei clocote, apoi costitele se spala si se pun din nou la fiert in apa cat sa fie acoperite.
Pastele se fierb pentru 10 minute in apa clocotita cu sare, apoi se scurg.
Se da in fiert tocana, care a fost preparata de toamna cu diverse legume: fasole verde, ardei, ceapa, mazare, morcovi, telina si radacina de patrunjel.
Tocana se mai asezoneaza dupa gust cu pasta de rosii, piper si cimbru.
Cand toate preparatele sunt gata, se unesc in acelasi vas si se adauga patrunjel verde peste ele.
Se servesc calde, eventual cu branzeturi.
Sa va fie de folos!