Paste cu legume

de elucubratiiculinare in Paste, 29 Mar 2012 | 5863 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste scurte,
  • 3 linguri ulei,
  • 3 cepe galbene,
  • 2 morcovi,
  • 2 ardei kapia roșii,
  • 1 dovlecel,
  • o lingură oregano,
  • 500 ml suc de roșii,
  • 3 căței de usturoi,
  • o legătură pătrunjel,
  • sare,piper.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu legume:

Se pune la fiert apă într-o oală cu un praf de sare, pe care o acoperim cu capac să dea în clocot apa mai repede. Când apa clocotește, înlăturăm capacul și adăugăm pastele. Le fierbem cu 1-2 minute mai puțin decât ne este recomandat pe ambalaj. Se pun la scurs și se stropesc cu puțin ulei să nu se lipească între ele.

Curățăm legumele, ceapa se taie felii mai groase, morcovul rondele, ardeiul kapia fideluță și dovlecelul se va tăia pe lungime în două, apoi felii. Călim ceapa în ulei, după aprox 3-4 minute adăugăm morcovul, după alte 3-4 minute adăugăm ardeiul kapia și după alte 3-4 minute adăugăm dovlecelul. Bineînțeles că și dovlecelul se va lăsa pe foc 3-4 minute. Condimentăm cu sare, piper și oregano.

Într-un vas termorezistent uns bine cu ulei (margarină) punem jumătate din cantitatea de paste. Peste paste punem jumătate din cantitatea de legume, apoi iar paste și iar legume. Separat amestecăm sucul de roșii cu cățeii de usturoi pisați și cu pătrunjelul verde tocat. Turnăm acest sos peste paste și dăm tava la cuptor pentru 20-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Serpentelli cu legume si cascaval