Paste cu cârnaţi afumaţi la capac

de Zamfira in Paste, 9 Noi 2015 | 3906 vizualizari

 

"pentru Saptamana barbatilor care gatesc"

 

INGREDIENTE

  • paste 1/2 pungă (de care vă plac sau aveţi în cămară)
  • 500 g cârnaţi de casă afumaţi(prăjiţi)
  • 3-4 castraveţi muraţi sau gogoşari
  • oregano
  • ulei de măsline
  • sos de roşii(făcut de voi, o variantă găsiţi şi aici pe pagină) sau kechup picant
  • sare
  • 100 g caşcaval, parmezan sau brânză de casă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu cârnaţi afumaţi la capac:

Fierbem pastele în apă cu sare şi 1 lingură de oregano, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Punem pastele la fiert în momentul în care fierba apa.

Până când fierb pastele feliem cârnaţii prăjiţi, castraveţii muraţi şi caşcavalul.

După ce au fiert pastele îi strecurăm foarte bine de apă. Punem ulei de măsline într-o tigaie, aproximativ 3 linguri. Punem pastele într-un bol şi turnăm sosul peste ele.

Punem pastele în tigaie, adăugăm cârnaţii şi castraveţii feliaţi. Amestecăm totul şi deasupra aşezăm caşcavalul mărunţiţ sau răzuit.

Aprindem focul şi punem un capac peste tigaie.

Lăsăm tigaia pe foc mediu 3-4 minute apoi închidem focul şi mai lăsăm pastele 1 minut.

Este un gust tradiţional şi picant extrem de bun, merită încercat. Îmbinăm bucătăria italiană cu cea românească.

Pentru un sos de roşii preparat acasă folosiţi următoarele ingrediente,

·         1 ceapă

·         1 căpăţână usturoi

·         1 cutie roşii decojite la cutie

·         1 cană bulion

·         1 linguriţă busuioc

·         1 linguriţă cimbru

·         1 lingură făină

·         sare, piper

·         ulei de măsline

 

Tăiem ceapa mărunt şi o călim în puţin în ulei, adăugăm roşiile, condimentele şi bulionul, sare piper după gust. Adăugăm făina în ploaie, amestecăm imediat în compoziţi având grijă să nu facă gogoloaşe. Lăsăm să fiarbă totul la foc mic 5 minute. În final adăugăm usturoiul, lăsăm să mai fiarbă 1 minut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu cârnaţi afumaţi la capac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna