Pastalopitta

de Julie in Mancaruri de legume, 18 Iul 2011 | 13744 vizualizari

 

Pastalopitta este o budinca din dovlecei, o alta reteta delicioasa din bucataria greceasca. Daca amestecul de budinca este copt intr-un invelis de aluat de patiserie, atunci devine placinta cu dovlecei kolokithopita.

 

INGREDIENTE

  • 500 g dovlecei (2 buc),
  • 2 oua,
  • 200 g branza,
  • 3 linguri orez,
  •  5 lingururi faina,
  • 50 ml ulei,
  • sare, piper.
  • Pentru stratul de deasupra:
  • 2 oua,
  • 100 g smantana,
  • sare, piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastalopitta:

Orezul se spala si se lasa la inmuiat in apa, timp de 10-15 minute. Dovleceii se spala, se curata de coaja si se rad. Se scurg foarte bine de apa, apoi se amesteca cu branza rasa, ouale, faina, orezul scurs de apa, sare si piper dupa gust.

Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina un vas de yena, apoi se toarna amestecul de budinca. Deasupra se intinde amestecul din oua batute cu smantana, sare si piper. Se da vasul la cuptor pentru 30-35 minute. Budinca de dovlecei, se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de legume proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastalopitta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ligia Bxl 1

10.07.2013, 17:22

un nene intreaba pe Face.. la reteta ta doar doua oua?

iry-gabriela 1

06.04.2015, 17:43

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budincă de dovlecei