Pasta orientala

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2014 | 3077 vizualizari

 

N-am stiut cum sa-i spun astfel incat sa nu fie prea lung titlul. Un aperitiv delicios pe baza de castraveti, iaurt, usturoi, avocado si tahini, pe care l-am servit cu lipie de casa libaneza...o minunatie :) Il recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 1 castravete mare
  • 1 avocado copt
  • 2 catei de usturoi
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 3-4 linguri pasta de susan ( tahini)
  • un praf de turmeric
  • sare
  • 1/4 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingura de ulei de masline
  • seminte de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta orientala:

Curatam castravetele, il dam pe razatoare, il stoarcem print-o sita de zeama si-l amestecam cu usturoiul zdrobit si cu avocado dat pe razatoarea fina.

Adaugam sarea, zeama de lamaie, uleiul de masline, omogenizam bine totul si punem apoi iaurtul si turmericul.

La sfarsit  vom pune tahini si vom amesteca bine.

Adaugam semintele de susan, potrivim gustul de sare si ornam dupa dorinta si inspiratie.

Servim cu lipie libaneza si ne bucuram de un parfum de Orient la noi acasa, simplu nu-i asa? :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta orientala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

kukibella 1

13.03.2014, 11:53

Satisfyyourcravings 1

13.03.2014, 12:41

De incercat!

gaby_gabytza 1

14.03.2014, 11:15

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute crocante de peste II