Pasta de naut

de babi5 in Mancaruri de post, 30 Sep 2014 | 7407 vizualizari

 

Este super buna aproape identica cu fasolea batuta

 

INGREDIENTE

  • 500 gr naut
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei gras galben
  • 1 lamaie
  • 3 linguri seminte de susan
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 5 catei usturoi
  • 1 varf lingurita cimbru
  • 1 foaie dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de naut:

Nautul se spala si se pune la inmuiat de cu seara, apoi dimineata il punem la fiert impreuna cu o ceapa intreaga, sarea si foaia de dafin si lasam la foc mic sa fiarba cca. 4 ore. Dupa ce este bine fiert il strecuram lasind din apa care a fiert la o parte pentru a adauga la final daca mai este nevoie, fiindca nautul este cam uscat. Apoi il mixam impreuna cu ceapa si ardeiul pe care le-am calit intre timp.

Semintele de susan le prajim putin intr-o tava nu mult fiindca se amarasc apoi le dam prin masina de zahar. Totul vine mixat bine impreuna, la final adaugam zeama de la o lamaie, cimbrul si ustroiul dat prin presa. Potrivim de sare si piper si asezonam cu patrunjel verde.

La final daca vi se pare ca este prea sec se adauga din apa in care a fiert.

TIPS-URI

1

Cu o felie de paine prajita, un ardei si o rosie obtinem un mic dejun sanatos si gustos

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de naut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

ieri la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hummus