Pasta de mere cu anason si cuisoare

de susu in Dulceata / Gem, 25 Iun 2015 | 3143 vizualizari

 

Mai mult un piure de mere aromat si gustos, il putem servi si ca desert

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de mere
  • 200-300 gr zahar
  • zeama unei lamai
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 batoane scortisoara
  • 4 linguri coniac sau wisky
  • 2 stelute de anason stelat
  • aproximativ 1/2 lgt nucsoara macinata
  • 6 cuisoare putin zdrobite
  • doua maini stafide brune hidratate in 1 lg esenta rom, 1 lg esenta vanilie si 2 lg coniac
  • doua maini de nuca prajita maruntita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de mere cu anason si cuisoare:

Merele curatate de coaja, seminte si cotor se taie cubulete, se aseaza in oala, se adauga zaharul si se stropesc cu lamaie si coniac. Se lasa cateva ore sau peste noapte sa-si lase zeama dupa care se pun la fiert pe foc mic impreuna cu mirodeniile. Eu am pastrat cojile pe care le-am pus la fiert cu merele si le-am inlaturat la sfarsit. Dupa ce au fiert putin am pasat trei sferturi din mere astfel incat sa avem cateva cubulete de mere dar si magiun. Spre sfarsit adaugam stafidele hidratate si nuca. Scoatem cojile de mere, anasonul si cuisoarele si umplem borcanele inclzite. La fel de bine putem folosi pere in loc de mere dar trebuie sa fie bine coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de mere cu anason si cuisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta