Pasta de gogosari

de simona72 in Conserve, 12 Sep 2013 | 9212 vizualizari

 

Este conserva care o fac in fiecare toamna pt mancaruri...nu-mi lipseste niciodata...reteta o am de la mama, se face foarte repede si este buna la orice mancarica. Eu o folosesc foarte des la ciorbe si mancaruri scazute gen tocanite.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 3-4 linguri sare
  • 100 ml ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de gogosari:

Gogosarii se spala, se curata de cotoare si se dau prin robotul de bucatarie sau masina de tocat. Intr-o cratita incapatoare se pune uleiul la incins si se adauga gogosarii trecuti prin robot. Se lasa la fiert pana scade zeama care au lasat-o si se mai ingroasa. In aproximativ 40-50 minute este gata. Se adauga sarea, pasta trebuie sa fie putin sarata, dar nu foarte tare. Puneti in borcane sterilizate, pe care le tineti la cald, acoperite cu o patura pana a doua zi. Se pun borcanele in camara si se consuma in timpul iernii si nu numai... 

TIPS-URI

1

avand in vedere ca pasta este destul de zemoasa la inceput nu este necesar sa amestecati f des, doar spre final sa fiti atenti

2

nu am folosit niciodata conservant, doar putina sare in plus si a stat peste iarna fara probleme

3

neaparat borcanele sterilizate

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de gogosari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de gogosari cu verdeata