Pasta de corcoduse (pentru acrit)

de MOKUSKA in Conserve, 6 Iun 2014 | 8706 vizualizari

 

La noi acasa este o mare problema cand vine vorba de acrit ciorba: lui ii place cu zeama de varza sau cu bors, ei ii place cu zeama de lamaie sau nimic :)). Asa ca ne-am hotarat sa gasim o cale de mijloc: pasta de corcoduse.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg corcoduse crude
  • sare grunjoasa
  • acid acetilsalicilic pulbere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de corcoduse (pentru acrit):

Corcodusele verzi se curata si se spala. Se pun la fiert intr-o oala mare sau in mai multe oale mici, ideea e sa umpleti oala doar pe jumatate si apa cat sa acopere corcodusele.

Imediat ce a dat apa in clocot se si desprind de pe samburi, stingem focul.

Fructele oparite se trec prin sita pentru a indeparta cojile si samburii.

Pasta obtinuta se fierbe cca 1 ora cu 4 linguri de sare grunjoasa, inainte sa stingem focul se presara un varf de lingurita de acid acetilsalicilic pulbere.

Pasta se pune in borcane (oparite, dezinfectate) cat este fierbinte.

Borcanele le lasam acoperite cu paturi groase cateva zile, pana se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de corcoduse (pentru acrit)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (12)

Lia_ 1

06.06.2014, 17:21

excelenta idee. n-am mai auzit

Ksenya 1

07.06.2014, 08:22

Imi place reteta ,am o intrebare...fara acid acetilsalicilic,oare stau borcanele?

MOKUSKA 1

07.06.2014, 15:05

nu stiu, nu am incercat. Eu nu am pivnita...daca ai pivnita cred ca e ok...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conservă de fasole (de post)