Pasta de corcoduse albe fara conservant

de burdulea56 in Dulceata / Gem, 30 Aug 2011 | 5217 vizualizari

 

Inca mai e vremea corcoduselor si poate cei ce au cate-un corcodus prin curte, gasesc binevenita aceasta reteta, careia nu am stiut ce denumire sa-i dau. Ma gandeam ca daca produsul finit este de consistenta mierii sa-i zic pasta de corcoduse.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg corcoduse si cam tot atata zahar- adica 2 kg,
  • 50 ml apa,
  • 4 plicuri de zahar vanilat.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de corcoduse albe fara conservant:

Peste fructele spalate si scurse de apa, adaugam 50 ml apa apoi le punem la fiert la foc mic, amestecand mereu. Fructele fierb relativ repede, cam in 10-15 minute, iar coaja si pulpa se desprinde de sambure. Dupa ce se racoresc putin, trecem fructele printr-o sita pt a le separa de samburi. Pasta obtinuta se blenduieste si se pune la fiert intr-un vas incapator, se fierbe cam 30 minute. Adaugam zaharul si vanilia, mai fierbem inca 20 minute(nu uitati sa amestecati mereu in oala), apoi turnam pasta obtinuta in borcane cu capac, bine spalate si sterilizate in cuptor. Borcanele cu pasta se pun la dunst uscat pana ziua urmatoare cand se depoziteaza in camara pt iarna.

Pasta se poate aromatiza cu vanilie, asa cum am procedat eu, sau cu scortisoara macinata. Este foarte gustoasa pe paine unsa cu unt pt dejun, sau la clatite. Mentionez ca nu am adaugat conservant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de corcoduse albe fara conservant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de struguri