Pasca de ciocolata

de oana_d in Prajituri, 2 Mai 2013 | 9166 vizualizari

 

O reteta veche de peste 30 de ani.

 

INGREDIENTE

  • 300 g aluat de cozonac,
  • 5 oua,
  • 125 zahar (pudra),
  • o ciocolata cu minim 55% cacao,
  • un plic de zahar vanilat,
  • esenta de rom,
  • optional cateva nuci pt ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca de ciocolata:

Aluatul se intinde foaie si se aseaza in forma de tort/pasca tapetata cu hartie, inclusiv pe margini. Cine doreste, poate face din aluat un fel de colăcel cu care orneaza marginea formei.

Se umple cu urmatoarea compozitie: galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema consistenta. Se adauga ciocolata topita in cateva linguri de lapte sau de apa, si racita aproape complet, se mixeaza sa se omogenizeze, iar la urma se amesteca de sus in jos cu o lingura albusurile batute spuma tare. Optional se orneaza pe deasupra cu mieji de nuca.

Tava se da la cuptorul preincalzit la foc mediu (180 grade) cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea si cand este gata se scoate tava, se lasa 10 minute sa se racoreasca si se scoate din forma cu tot cu hartia de copt, iar cand este racita complet, se dezlipeste usor hartia de pe pasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Aurelia 07_07 1

03.05.2013, 08:00

oana_d 1

03.05.2013, 12:25

Corina33, intr-adevar, este delicioasa, e pasca mea preferata!

Multumesc tuturor pentru comentarii, va pup!

gaby_gabytza 1

03.05.2013, 15:58

minunata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac impletit cu nuca si rahat