Pasca cu branza traditionala

de Catalina L in Dulciuri, 13 Apr 2015 | 2951 vizualizari

 

Obiceiul de Paște de a mânca miel și pască este legat de ritualul pascal evreiesc. În datina ebraică, mielul se mănâncă ritual cu azimă (pâine nedospita) și cu ierburi amare (maror pe ebraică מרור), pentru a aduce aminte de greutățile îndurate în robia egipteană.
La Cina cea de Taină, Isus și apostolii au mâncat miel după ritualul evreiesc, iar azima este reprezentată de pască.
Pentru creștini, mielul, pasca și vinul sunt simboluri cu noi semnificații: Mielul este Isus Hristos, care își accepta sacrificiul. Pasca frântă și vinul turnat semnifică sacrificiul christic.
Pasca este preparată în ajunul Învierii.
Adevărata pască este aceea care se taie în bucățele mici, se pune în pachețele și se duce la biserică pentru a fi sfințită. Bucățile de pască sunt duse acasă și păstrate pentru a-i face pe credincioși părtașii binecuvântării lui Dumnezeu, având puterea de a alunga bolile și necazurile.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 gr faina,
  • 150gr unt,
  • 1 ou,
  • 2 linguri zahar,
  • 2 linguri smantana,
  • 1 praf de copt,
  • 1 praf de sare, coaja de lamaie

Umplutura :

  • 700 gr de branza
  • 150 gr unt
  • 6 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • vanillie, coaja de lamaie
  • 3 albusuri
  • 1 lingura de gris
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza traditionala:

Se pun toate ingredientele si se face un aluat. Il punem in tava unsa.

Preparam umplutura :

Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile apoi se adauga branza si 1 lingura de gris, amestecand in continuare pana obtinem o crema.

La urma punem vanilia, coaja de lamaie si cele 3 albusuri batute spuma.

Peste foaia de aluat se presara pesmet sau gris apoi se pune umplutura.

Deasupra se decoreaza cu resturi de aluat si se unge cu ou batut.

Dati la cuptor la 180°C pentru 50-60 de minute- verificati cu o scobitoare.

Pofta Buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza traditionala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Catalina L 1

13.04.2015, 19:33

Rocsi 1

13.04.2015, 21:15

Delicioasa si aspectoasa!

dantes 1

14.04.2015, 13:25

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere, crema de vanilie si sirop de artar