Aluatul:
se puna faina intr-un lighean iar in mijloc se face o gaura.se incalzeste apa minerala.cateva linguri de apa minerala se amesteca cu o lingura de faina pe care o turnam in acea gaura.
drojdia o frecam cu putin zahar si ulei si o turnam tot in acea gaura.
lasa pana creste drojdia.
cand a crescut se adauga ouale bine batute cu zaharul,esenta,zaharul vanilat si un strop de sare si apa minerala calda si se framanta foarte bine ca un aluat de cozonac,pana face besici.
se lasa la crescut aluatul.
Umplutura:
stafidele le punem la inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de rom.
ouale le batem cu zaharul.
le adaugam peste branza,se pune si smantana,esenta,coaja de lamaie ,budinca,stafidele inmuiate si drojdia frecata cu putin zahar
acestea toate le amestecam bine de tot.
cand aluatul e crescut,se taie cate o bucata,se intinde cu sucitorul baza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
se pune umplutura apoi din 2 bucatele mici de aluat se formeaza 2 fasii lungi de aluat pe care le impletim,iar aceasta impletitura o punem pe margine.
deasupra se da cu ou batut si se baga in cuptorul incins pana este coapta.
cand o scoateti amestecati intr-o cana putina apa,ulei si miere si ungeti pasca cu un penson cu acest amestec si pudrati cu zahar pudra.
acoperiti pasca cu un prosop curat.