Pasca cu branza dulce

de diaconta in Dulciuri, 24 Apr 2011 | 7152 vizualizari

 

O reteta delicioasa de pasca,facuta de mama mea,eu am contribuit doar la ....framantat si la mancat,evident.
Bineinteles ca pasca a fost la loc de cinste in Cosercuta Pascala de anul acesta.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina 
  • 250 gr zahar
  • 4 oua · 
  • 100 gr unt
  • 50 ml ulei
  • 35 gr drojdie
  • Sare
  • Lapte
  • Vanilie  

 Pentru umplutura:

  •   800 gr branza dulce de vaca
  •   2 oua
  •   150 gr zahar
  •    Vanilie 
  •   Coaja de lamaie 
  •   Stafide   
  •    Rom  
  •   2 linguri griş
  •   O lingura smantana dulce

Pentru final,doua galbenusuri amestecate cu putin lapte. Cantitatea este suficienta pentru doua bucati de pasca,destul de marisoare.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce:

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca.
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare,se adauga vanilia.Untul se topeste.Peste amestecul de oua se pune faina si drojdia.Apoi se framanta punand cate putin lapte caldut si unt topit .Se framanta foarte mult si ne mai ungem mana cu ulei pentru a-l framanta mai usor.
Aluatul este gata de framantat cand se desprinde usor de vasul in care am facut operatiunea.
Se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele.Stafidele se pun in prealabil sa se inmoaie in putin rom.
 Pentru pasca vom folosi o forma rotunda.Pe fundul tavii vom pune o foaie foarte subtire de aluat.Apoi punem umplutura de branza.Mai intindem o foaie de aluat si iar branza.
Facem o impletitura din aluat pe care o punem deasupra pe marginea formei.
Cu ajutorul unei pensule,ungem deasupra cu galbenusul amestecat cu lapte.

Introducem forma in cuptorul incalzit,aproximativ 45 de minute.

O lasam in vasul in care s-a copt pana se raceste si abia apoi o scoatem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

horia 1

30.04.2011, 00:52

p.s. ti-a mai ramas ceva din pasca?

diaconta 1

01.05.2011, 21:30

Horia a fost un weekend extraordinar sunt un om nou acuma
mi-a mai ramas pasca ca m-am facut musafir in weekend,hai sa-ti dau

adry88 1

31.05.2011, 16:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert branzoaice