Aluat:
Umplutura:
1. Galbenusurile se freaca bine cu putina sare pana isi maresc putin volumul. Se adauga laptele caldut ( sub 40 C), esenta, coaja de portocala si cea de lamaie, untul si se mixeaza in continuare.
2. Amestecam bine faina cu drojdia si deasupra ei turnam compozitia cu galbenusurile. Framantam bine aluatul, cand este bine inchegat turnam putin ulei este el si-l ungem bine peste tot. Il lasam la crescut intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.
3. Intre timp pregatim umplutura: se amesteca bine branza de vaci cu oul, esenta de vanilie, stafidele si zaharul.
4. Aluatul se imparte in 2 parti egale, din prima parte se intinde o foaie de dimensiunile tavii ( eu am avut de 28 de cm) nu prea subtire. Iniainte de a aseza aluatul tapetam forma cu hartie de copt. Din 2-a parte se se opreste putin aluat iar cu restul il impletim si-l asezam in forma.
5. Adaugam umplutura in interiorul pastii si cu aluatul ramas formam o cruce.
6. Dam la cuptorul preincalzit la 170 C timp de 40 minute, ungem cu un galbenus de ou si mai lasam 5 - 10 minute.
Pofta mare!