Pasca

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 4 Mai 2013 | 3089 vizualizari

 

Este prima mea Pasca. Aspectul nu este grozav (ca si la Cozonac, am invatat multe o data cu aceasta experienta!), insa gustul este minunat!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 600 gr faina (plus 200 gr pentru framantat)
  • 100 gr iaurt
  • 250 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 4 oua
  • 1 cub de drojdie
  • 3-4 linguri cu ulei
  • esente de vanilie si rom
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg de branza proaspata de vaci
  • 10 oua
  • 150 gr de smantana
  • zahar dupa gust
  • zahar vanilat
  • esente de vanilie si rom
  • coaja rasa de lamaie
  • stafide (100 ml apa si 30 ml esenta de rom)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca:

Cernem faina, adaugam drojdia dospita (amestecata in prealabil cu o lingurita de zahar) si ouale batute spuma impreuna cu zaharul si esentele. Amestecam compozitia si adaugam apoi iaurtul. Framantam, punand treptat untul si uleiul. Daca aluatul este lipicios ii mai adaugam putina faina. Il lasam la cald pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura. Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul, adaugam galbenusurile si smantana, esentele si incorporam branza. Adaugum si stafidele hidratate in 100 ml apa si 30 ml esenta de rom. Obtinem o compozitie spumoasa, cremoasa.

Cand a crescut aluatul, intidem o foaie pe care o vom aseza pe fundul si pe peretii tavii in care vom coace Pasca. Turnam umplutura, peste care facem o Cruce din aluat. Se lasa la crescut in tava in jur de 20-30 de minute si se coace apoi la foc potrivit.

Hristos a Inviat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

simona72 1

05.05.2013, 10:58

Paste fericit!!! Frumoasa si buna pasca!!!

Rocsi 1

05.05.2013, 11:35

Mie imi place ca este cu multa umplututra

Dya Daniela Andrei 1

05.05.2013, 13:26

Va multumesc si va pup cu mare drag! Sa aveti Sarbatori frumoase, cu liniste si bucurii in suflet!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac rapid