Pârjoale de cartofi cu verdeață - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 13 Dec 2013 | 6771 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aprox 1 kg cartofi
  • o ceapă sau 2-3 fire de ceapă verde
  • o căpățănă usturoi
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură mărar
  • 150 g pesmet
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pârjoale de cartofi cu verdeață - rețetă de post:

Se spală cartofii bine de pământ și se pun la fiert într-o cratiță cu apă și puțină sare. Se las la fiert pentru minim 15 minute de când clocotește apa. După ce au fiert se curăță de coajă, se zdrobesc și se amestecă cu verdeața și ceapa tocată mărunt.

Usturoiul l-am zdrobit și bătut bine ca pentru mujdei și l-am adăugat în compoziție. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm 100 g pesmet și  2-3 linguri de ulei (din 50 ml) și amestecăm până la omogenizare.

Din această compoziție facem pârjoalele. Le-am tăvălit prin restul de pesmet și le-am aranjat într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și le-am stropit cu restul de ulei de măsline.

Acum fie le prăjiți în ulei încins pe ambele părți și le scoateți pe un prosop de hârtie să absoarbă uleiul în exces. Fie le puneți în cuptor pentru 30-40 minute la 200 grade C, întorcându-le la jumătatea timpului.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pârjoale de cartofi cu verdeață - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]