Pariziene cu mere

de papabundetot in Prajituri, 17 Oct 2013 | 7411 vizualizari

 

Reteta blatului este dupa cea a lui Cleme (bucataras.ro),mi-a placut tare mult asa ca am preluat-o si am adaptat-o pentru ce aveam eu nevoie.Avand multe mere de la tara,e pacat sa nu fac cu ele diferite deserturi,mai ales ca am si 3 zile de concediu :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat am folosit:
  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 70 gr unt (eu am avut unt cu vanilie si zahar si l-em folosit)
  • 1 lingura de ulei
  • un praf de sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • Pentru umplutura:
  • 12 mere medii
  • 1 lingurita scortisoara
  • 5-6 linguri zahar
  • Pentru uns:
  • 1 ou batut cu putin lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Am facut o maia din putin lapte incalzit usor,2 linguri de faina,drojdie,am amestecat pana s-a dizolvat drojdia si am lasat-o sa creasca cam 10 minute.

Intr-un castron mare,am cernut faina,am adaugat ouale,untul si uleiul putin incalzite.Laptele l-am incalzit usor (nu foarte tare ca sa nu opariti drojdia) si am topit zaharul in el,l-am adaugat apoi peste faina si la urma am adaugat si maiaua,am amestecat bina,la inceput cu o lingura si apoi am trecut la framantatul cu mana.Dupa ce aluatul a fos bine framantat,l-am lasat la loc cald (langa aragazul cu cuptorul pornit) sa dospeasca bine.

Intre timp am trecut la umplutura,am curatat merele de coaja,le-am taiat in sferturi pentru a le curata bine cotorul,apoi le-am taiat cubulete.Le-am pus intr-o tigaie pe aragaz cu scortisoara si zaharul,la foc mic si le-am lasat pana s-au inmuiat,amestecand din cand incand.Le-am dat apoi la o parte pentru a se raci putin.

Dupa ce aluatul a crescut,l-am impartit in parti mici (depinde cat vreti sa fie de mari parizienele) si fiecare parte am luat-o apoi si am intins-o cu sucitorul,intr-o forma mai mult ovala,pe o parte am pus o lingurita din umplutura de mere,am rulat pana aproape la capat si partea din capat am crestat-o cu cutitul in fasii,apoi am rulat mai departe.Am obtinut un sul de aluat cu partea taiata/crestata in sus,le-am asezat pe toate in tava tapetata cu ulei si faina,le-am uns cu oul batut si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placintele foita cu foita