Pariziene cu gem si nuci

de Criss in Dulciuri, 25 Apr 2014 | 16922 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 400 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 70 g zahar
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • coaja rasa de lamaie
  • + 1 borcan gem de prune
  • 100 g nuci prajite
  • scortisoara macinata (optional)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu gem si nuci:

Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita in care se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele cu o lingura, dupa care se framanta cu mana tot in castron.

Se acopera castronul cu o folie peste care se aseaza un prosop si se lasa la dospit o ora.
Dupa o ora, aluatul isi va dubla volumul. Se imparte in 16 bucati cat de cat egale. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi, pe mijloc se pune o lingura de gem de prune amestecat cu nucile prajite si maruntite se pliaza si se preseaza cu degetele pentru a se lipi aluatul, iar cealalta jumatate se taie in fasii care se infasoara peste partea lipita.

Se lasa sa mai creasca 12-20 minute, apoi se ung cu galbenus de ou si se coc la foc mic aproximativ 35 minute, pana se rumenesc.  Cand sunt gata se scot pe un gratar sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu gem si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Criss 1

28.04.2014, 09:37

Xandrinne 1

22.10.2015, 16:49

Criss 1

22.10.2015, 17:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]