Pariziene cu fondant de visine

de Anamaria7 in Prajituri, 6 Iul 2011 | 5078 vizualizari

 

Reteta este adaptata dupa ceva vazut la Laura Adamache :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 70 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 1/2 lgt sare
  • 1 ou
  • 1 galbenus+1 lg lapte pt uns
  • Fondant de visine:
  • 400 gr visine
  • 4 oua
  • 40 gr zahar
  • 120 ml smantana
  • 30 gr amidon
  • 120 gr unt
  • 1 pliculet zahar vanilinat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu fondant de visine:

Incalzim cuptorul la 200C si pregatim o tava cat mai mare, cu hartie de copt.

Aluat:

Laptele sa fie domol, dizolvam drojdia in 3-4 lg. Se amesteca faina, sarea si zaharul, facem o fantanita in mijloc si turnam laptele, drojdia si untul moale, taiat bucatele. Facem o bila din aluat, presaram putina faina si acoperim cu un servet, apoi punem vasul la caldura pana dospeste.

Fondant de visine:

Punem visinele fara samburi pe foc mic cu zaharul si fierbem pana cand scade sucul. Separat mixam ouale pana se umfla putin, apoi adaugam untul, smantana, zaharul vanilinat si amidonul. Cand jeleul de visine s-a domolit, turnam peste amestecul de oua, punem iar pe foc mic si lasam pana se ingroasa, apoi la racit.

Asamblare:

Dupa ce aluatul a dospit, luam cate o bucatica mica, intindem in forma de dreptunghi, punem o lingurita buna cu umplutura intr-o extremitate, apoi taiem fasii orizontale spre partea opusa si rulam, ca in poza.

Le mai lasam la dospit 15min, apoi le ungem cu galbenus+lapte si tinem la cuptor pana se rumenesc bine.

Le lasam la racit pe o tava, nesuprapuse.

TIPS-URI

1

Visinele se pot inlocui cu orice fruct doriti :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu fondant de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si visine