Un desert cremos,racoros dar mai ales delicios...
Separam albusurile de galbenusuri si incepem sa mixam albusurile cu un praf de sare si 2 picaturi zeama de lamaie.
Intr-o craticioara punem 100 gr zahar si 10 linguri de apa,apoi punem pe foc mic.Siropul obtinut il punem fierbinte peste albusuri ,mixand in continuare pana obtinem o bezea tare.
In alt vas punem galbenusurile si incepem sa le mixam.Intre timp facem alt sirop din 100 gr zahar si 10 linguri de apa,pe care il punem fierbinte peste galbenusuri ,mixand in continuare pana se racesc si obtinem o crema albicioasa.
Punem ciocolata la topit cu 100 ml smanatana pt frisca,cand este gata dam deoparte si lasam sa se raceasca,timp in care mixam restul de smantana cu zaharul vanilat si zaharul pudra.
Adaugam ciocolata topita peste crema de galbenusuri,amestecam usor apoi punem frisca treptat si bezeaua.
Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena,apoi punem intr-o forma de chec si daca ne ramane punem in alt vas si acoperim cu folie transparenta.
Dam la congelator o noapte apoi servim dupa plac.
Eu am facut putin sosulet de ciocolata cu lapte.