Papricas de pui cu galuste

de mena29 in Pui, 8 Iun 2010 | 11019 vizualizari

 

Este o reteta care stiu sigur ca in Ardeal o gateste toata lumea,este originara din Ungaria.Noua ne place mult,

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru papricas:
  • 500-600 gr pulpe de pui (eu am folosit ciocanele),
  • 3 catei de usturoi,
  • doua lingurite boia dulce de ardei,
  • 2-3 cepe potrivite,
  • 50 ml ulei,
  • 2 cani supa de carne sau doua cani de apa,
  • frunze de patrunjel. 
  • Ingrediente pentru galuste:
  • 3 oua medii,
  • 100 gr faina,
  • 2 lingurite cu unt,
  • untura sau ulei,
  • sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu galuste:

Se pune uleiul in cratita sa se incinga,se adauga ceapa taiata marunt si se lasa pana devine sticloasa,se adauga ciocanelele de pui spalate si zvantate si se lasa putin pana se prajesc usor,adaugam boiaua,usturoiul tocat marunt,cele doua cani de supa,sare si piper pentru gust si lasam sa fiarba cca.o jumatate de ora.Intr-un castronel amestecam faina si smantana,adaugan 1/2 pahar cu apa si turnam peste tocanita,amestecam si lasam sa dea un clocot dupa care presaram deasupra patrunjelul verde. Pentru galuste procedam in felul urmator:punem la foc intr-o cratita aproximativ 2l apa in care bagam o lingurita de sare.Separat batem ouale intr-un castron,adaugam sarea,untul si faina si amestecam bine sa nu ramana cocoloase.Cand apa fierbe luam cu lingurita gramajoare din acest aluat si le dam drumul in apa,lasam sa fiarba vreo 10 minute dupa care cu o spumiera le scoarem si le dam drumul in tocanita.Pofta buna tuturor!Am servit papricasul cu salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

02.04.2014, 14:29

ESte o nebunie papricasul cu galuste

mena29 1

02.04.2014, 14:58

Multumesc Mihaela,este o reteta postata de mine la scurt timp dupa venirea mea pe site. Ne place mult papricasul se pui cu galuste si-l pregatesc destul de des.

Aurelia 07_07 1

07.04.2016, 14:31

Arata super. Parca are miros Wienez?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui sub staniol la cuptor