Papricas de caprioara

de katty in Mancaruri cu carne, 7 Oct 2020 | 3022 vizualizari

 

Cui nu ii place papricasul? Mie da, de orice animal si cu o bucatica de mamaliga alaturi.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr muschiulet de caprioara
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 linguri ulei
  • 400 gr rosii bine coapte
  • 1 lingura boia dulce//iute
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml vin rose
  • cimbru
  • 2-3 linguri smantana
  • mamaliga pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de caprioara:

Taiem carnea in bucati mai mici. O asezam intr-un vas cu capac si adauam peste ea vinul, piper, foi de dafin si cimbru..Acoperim vasul si il lasam la frigider 12-24 ore, avand grija sa  amestecam in vas din cand in cand. Scurgem carnea intr-o sita, pastrand zeama. Tocam ceapa fin si dam rosiile pe razatoare. In uleiul incins punem ceapa si cand aceasta incepe sa se inmoaie adaugam  carnea.O lasam  pana isi schimba culoarea, apoi adaugam zeama scursa. Fierbem la foc mic pana carnea este moale. Daca este nevoie adaugam cate putina apa calda. Cand carnea este moale adaugam boiaua de ardei, omogenizam, apoi adaugam rosiile, sare si piper dupa gust.Fierbem pana sosul este legat, apoi adaugam smantana. Dam cateva clocote si oprim focul. Servim fierbinte cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de caprioara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de caprioara cu pilaf de orez