Panna Cotta cu sirop de visine si gem de caise

de alilianaa in Prajituri, 10 Feb 2013 | 3913 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml smantana dulce
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • un plic gelatina
  • 20 ml apa
  • esenta de rom
  • sirop de visine
  • gem de caise
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta cu sirop de visine si gem de caise:

Ingredientele trebuie sa fie reci. 

Am pus intr-un vas pe aragaz smantana, laptele , zaharul si aromele. Au fost incalzite, dar nu sa dea in clocot. Paralel cu aceasta operatie am pus la hidratat gelatina de la un plic in 20ml apa. Cand aceasta a fost hidratata bine am amestecat-o cu lichidul fierbinte si am amestecat foarte bine. Compozitia rezultata am pus-o in forme (eu in cesti). Cestile le-am udat putin inainte. Am realizat o baza din gem de caise si sirop de visine peste care am pus compozitia. Am dat la rece pentru doua ore. 

Am obtinut un desert extraordinar de bun in doua variante.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta cu sirop de visine si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure