Panna Cotta cu Amarulla

de miremirc in Dulciuri, 6 Aug 2012 | 6958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte
  • 15 g gelatina granulata (1 plic si jumatate )
  • 50 g zahar pudra
  • 100 ml lichior Amarulla
  • esenta de vanilie
  • Decor :
  • biscuiti Amarettini
  • sirop de ciocolata Nesquik
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta cu Amarulla:

Hidratam 4 g gelatina in 2 lg apa rece, timp de 10 minute. Punem lichiorul intr-o cratita, pe foc mic sa se incalzeasca, dar fara sa fiarba, apoi topim gelatina in el. Il turnam in 4 boluri de sticla (cca 200 ml fiecare) si dam la congelator pana pregatim panna cotta (sau la frigider pentru 1 ora)

Restul de gelatina (adica 11 g) o hidratam in 100 ml apa rece.

Smantana o amestecam cu laptele si zaharul pudra (eu am folosit 80 g ). Punem pe foc mic sa se incalzeasca, adaugam esenta de vanilie, iar in acest amestec topim gelatina pe care am hidratat-o timp de 10 minute. Amestecam bine

Acest amestec il turnam in mod egal peste jeleul de Amarulla si dam la frigider pentru minim 3 ore.

Dupa "expirarea" celor 3 ore , scoatem bolurile din frigider, le scufundam pentru cateva secunde in apa fiarta si rasturnam pe farfurioara.

Decoram cu sirop de ciocolata Nesquik si cu biscuiti Amarettini.

Panna Cotta cu Amareto este un desert delicios, rapid, rece , fin si usor de realizat.

Spor la treaba ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta cu Amarulla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu visine si ciocolata