Pandispan cu visine

de diaconta in Prajituri, 17 Iun 2016 | 6815 vizualizari

 

De fapt am pornit de la o reţetă de chec pufos,dar cum vroiam să mai consum din vişinele pentru prăjituri, puse la păstrare din anii anteriori, iar compoziţia era cam multa,am decis să fie un pandişpan plin cu vişine delicioase.
Reţeta este extrem de simplă,iar rezultatul este delicious,un blat pufos cu fructe dulci-acrişoare.
 
Pentru măsurat ingredientele am folosit o cană de 200 ml. Cu aceeaşi cană am măsurat toate ingredientele.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • O cana cu zahar
  • 2 căni cu faina
  • ¾ cană cu lapte,completată cu ulei
  • vanilie
  • Sare
  • 1 borcan si jumatate de vişine scurse din sirop (borcan de 400 ml)
  • Optional zahar pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu visine:

Am separat galbenusurile de albusurile oualor.

Galbenusurile le-am mixat foarte bine cu zaharul, pâna se deschid la culoare si zaharul se topeste.

Am adaugat apoi alternativ laptele amestecat cu ulei si faina.

Am mixat albusurile cu un praf de sare pâna am obtinut o spuma ferma.

Am adaugat vanilia peste crema de galbenusuri, apoi am încorporat usor albusurile ajutându-ma de o paleta.

Am rasturnat compozitia în tava tapetata pregatita si am pus deasupra visinele.

Am pus tava la cuptor la 200 de grade. Dupa 20 de minute am redus temperature la 180 de grade si am mai lasat 20 de minute.

Este util sa testati cu o scobitoare când este copt.Când aceasta iese curata,puteti sa opriti focul.

L-am lasat sa se raceasca în cuptor,apoi am pudrat cu zahar.

 

Poftă bună !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]