Pandispan cu visine

de Lia_ in Prajituri, 11 Dec 2014 | 5512 vizualizari

 

Prajitura aceasta as face-o la Craciun, Anul Nou, Pasti, dar si maine. Am folosit visine congelate.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri rase de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 8 linguri de faina
  • coaja de la 1 lamaie medie
  • 2 plic zahar vanilat
  • 1 kg de visine sau caise fara samburi
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu visine:

1. Eu aici am preparat cu visine din congelator. Le-am lasat sa se dezghete de seara intr-o sita antioxidanta. Erau deja fara samburi si spalate.

Daca prepari din visine sau caise proaspete, le speli, scurgi, cureti de samburi si le lasi in asteptare la scurs cat timp prepari pandispanul. Caisele, daca sunt mici se rup in doua pe lung, daca sunt mari, le sectioneazi in sferturi.

2. Pune in tava hartie de copt cu marginile ridicate. Daca nu sta, cocolosesti marginile sau chiar toata foaia si apoi o intinzi in maini si va lua forma tavii.

3. Incinge cuptorul (fara tava) la 180 grade.

4. Rade coaja de lamaie si las-o in asteptare.

5. Mixeaza albusurile crescand treptat viteza.

6. Cand capata consistenta aproape tare, adauga zaharul in 3 transe.

7. Cand este tare, adaugi cate un galbenus continuand sa mixezi. Acum am schimbat paleta para cu cea pentru aluat.

8. Redu viteza de la maxim la jumatate, presara 3-4 linguri de faina si omogenizeaza cu mixerul.

9. Toarna uleiul lingura cu lingura mixand.

10. Adaugi apoi coaja de lamaie si zaharul vanilat.

11. Pune treptat si restul de faina. Eu am lucrat cu mixerul.

12. Toarna aluatul in tava pregatita si niveleaza. Cu feliatorul de tort imi merge mie repede si bine, deoarece are suprafata mare, plata si lucioasa+manerul ridicat ca la mistrie, numai buna pentru a nivela.

13. Deasupra asezi visinele cu mana, una cate una raspandite uniform.

14. Coci prajitura intre 35 sau 45 min, in functie de cat de vitezos sau capricios este cuptorul tau. Semnul ca e gata, este atunci cand prajitura se desprinde cu tot cu hartie si se indeparteaza de marginile tavii pt. ca se strange un pic la copt, si atunci cand este moderat de rumena. Poti sa desprinzi un colt de hartie si te uiti daca marginile sunt rumene bine, caz in care o opresti.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Poti sa o pudrezi. Noi o mancam cu mai putin zahar si imi place sa vad fructele.

2

Dimensiuni tava 30x32

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Lia_ 1

12.12.2014, 07:15

sarbatorile vin!
va si multuuu

Valclaudia 1

12.12.2014, 07:19

ce bun e cu visine!

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 14:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu vişine