Pandispan cu mere si nuci - diet

de ANCA in Prajituri, 5 Mar 2010 | 13502 vizualizari

 

...inspiratie Montignac:)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • o canuta ulei masline
  • o canuta fructoza
  • 4-5 mere
  • faina integrala+tarate (parti egale, 1:1)
  • o lingura cu varf cacao neagra
  • un praf de copt
  • 2 esente vanilie
  • nuci
  • cateva linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu mere si nuci - diet:

Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se amesteca cu scortisoara si nuca pisata.

Ouale se bat bine cu un praf de sare si fructoza, se incorporeaza si uleiul, apoi se adauga vanilia si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Omogenizam bine, apoi adaugam fainurile, in proportie 1:1. Am pus cate o lingura faina integrala, una tarate, pana la 5:5, dar cu grija, pana se obtine un aluat mai gros decat cel pentru clatite.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina integrala, punem trei sferturi din aluat, iar restul il mixam cu cacao si 2-3 linguri de lapte. Daca devine prea moale, mai adaugati putina faina integrala.

Peste aluatul din tava, asezam uniform merele, iar peste ele adaugam aluatul cu cacao si nivelam cu o lingura. De-asupra presaram bucati de nuca si punem in cuptorul incins aproximativ 40 minute, la foc mediu. Se testeaza cu o scobitoare si daca aluatul nu se lipeste de ea, este gata.

Pufos, delicios si se pastreaza foarte bine mai multe zile, nu-l ratati!:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu mere si nuci - diet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa Oana