Pandispan cu lamaie si glazura

de Lorra in Prajituri, 12 Feb 2015 | 7857 vizualizari

 

Este o prajiturica cat se poate de simpla si pufoasa cu o aroma delicioasa de lamaie.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 130 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru glazura
  • 50 ml zeama lamaie
  • 100 gr zahar pudara vanilat
  • bomboane decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu lamaie si glazura:

Separam ouale (albus de galbenus), iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul plus zaharul vanilat si mixam bine. La final se adauga esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Galbenusurile le amestecam cu uleiul turnat cate putin, peste acestea turnam compozitia de albusuri si faina amestecata din timp cu praful de copt. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia pandispanului si il bagam in cuptorul deja incalzit, la foc mediu pentru 20-25 min.

Cand este gata, stingem focul si lasam prajitura inca 10 min. cu usa putin deschisa. Scoatem pandispanul din tava si il portionam dupa bunul plac. Intre timp preparam glazura din zaharul pudra amestecat bine cu sucul de lamaie. Ornam fiecare prajiturica cu glazura si bombonele de decor.

TIPS-URI

1

Cea mai sigura metoda pentru a ne asigura ca blatul este copt, este testul cu scobitoarea. Se inteapa blatul iar daca betisorul iese curat, inseamna ca s-a copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu lamaie si glazura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (25)

Lorra 1

13.02.2015, 16:45

Cris, Cristeena, Dantes ma bucur ca va place

Lorra 1

13.02.2015, 16:46

Merci Cirstina, Simona

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 09:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]