Pandispan cu fructe de padure

de Bucataras Medi in Prajituri, 27 Iun 2013 | 10824 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g fructe de padure(eu am avut un amestec de fructe de padure)
  • 7 oua
  • 7 linguri cu zahar
  • 7 linguri cu faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • putina zeama de lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • cateva picaturi esenta de rom
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru fructe si tapetat forma
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu fructe de padure:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem(mixam) bine albusurile cu un praf de sare. Vom obtine o spuma consistenta.

In alt vas mixam galbenusurile, adaugam apoi zaharul, zaharul vanilat si amestecam bine. Urmeaza sa incorporam uleiul, esenta de rom si praful de copt pe care l-am stins mai intai cu putina zeama de lamaie. Mixam, dupa care crema obtinuta o amestecam treptat (folosind de data aceasta un tel) cu spuma de mai sus. In aceasta compozitie incorporam putin cate putin (folosind o lingura de lemn) faina.

Ungem o tava(eu am folosit una rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina.si apoi turnam compozitia de mai sus. Presaram peste fructe putina faina si apoi le asezam deasupra prajiturii. Preincalzim cuptorul si apoi introducem tava cu prajitura. Lasam la copt circa 30 min(dar asta depinde de cuptorul fiecaruia) Primele 20 min coacem la 180 de grade iar ultimele 10 min ridicam temperatura la 220 de grade. Pentru a fi siguri de reusita facem testul scobitorii.

Cand este gata scoatem pandispanul din cuptor si il lasam sa se raceasca in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu caise si piersici