Pandispan cu caise si piersici

de Criss in Prajituri, 22 Iul 2014 | 13903 vizualizari

 

Aceasta prajitura aromata si pufoasa e cea mai buna alegere atunci cand vreti ceva dulce, rapid si bun si vreti sa salvati si niste fructe cam fara gust care altfel ar sfarsi in cosul de gunoi. :) De aceasta data am facut prajitura cu caise si piersici, insa varianta mea preferata e cea cu cirese si visine. Dar sunt sigura ca si cu prune e la fel de buna. ;)
Pentru aceasta pufosenie avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 linguri apa clocotita
  • 4 linguri ulei
  • 300g caise si piersici taiate cubulete
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu caise si piersici:

Albusurile se bat spuma. Se adauga apoi alternativ zaharul si apa clocotita si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul si galbnusurile, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se amesteca usor cu o lingura, de jos in sus pana se omogenizeaza, apoi se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pun cubuletele de caise si piersici si se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 35 minute. Cand e gata, se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar si se taie in patrate potrivit de mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu caise si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu nectarine