Pandispan cu afine

de gaby_duceag in Prajituri, 8 Iul 2013 | 13976 vizualizari

 

Un desert simplu, bun, aromat si de sezon, un desert pe care daca-l las pe masa si-l zaresc puii mei se servesc singuri si mi-e mai mare dragul sa-i vad cum papa cu placere.

Lor nu prea le plac prajiturile cu creme , dulci si grase, dar eu mai simt nevoia uneori sa mai pacatuiesc si cu d-alea… (uneori a se citi mereu :))))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 5 linguri faina +2 linguri pentru pudrat fructele
  • 5 linguri zahar
  • 200 gr afine
  • 3 linguri ulei
  • un vf cutit sare
  • coaja rasa de lamaie
  • o lingurita zeama lamaie

nota: poti folosi in loc de afine – mure, visine, cirese, zmeura, fragi.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu afine:

Pune afinele intr-un bol si pune peste ele faina. Amesteca usor si lasa-le deoparte pana pregatesti compozitia de pandispan.

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul. Nu te opri din mixat decat atunci cand zaharul e diluat COMPLET! are o textura fina si se tine “scai”:))) de paletele mixerului.

Preincalzeste cuptorul!

Adauga galbenusurile si faina cernuta, omogenizeaza usor adaugand treptat uleiul. Pune si afinele, zeama si coaja de lamaie si amesteca usor usor incorporandu-le in toata compozitia.

Unge o tava termorezistenta cu unt, tapeteaza cu zahar (scutura apoi tava sa elimini surplusul de zahar) si toarna compozitia.

Niveleaza si baga tava la cuptor. Coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Eu l-am glazurat cu putin fondant de trandafir. Il poti pudra cu zahar sau il poti lasa asa, nu e neaparat necesar sa-l glazurezi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu iaurt, branza si visine