Un dulce delicat, aromat si imbatator de simturi :)
Se pun intr-o cratita pe foc: frisca lichida, sucul de portocale, coaja rasa de la o portocala, sucul de lamaie si zaharul . Se lasa la foc mijlociu pana smantana e fierbinte, nu sa fiarba. Se lasa sa se raceasca.
Separat se pun 75 ml apa la fiert, dupa ce a dat in clocot se adauga frunzele de menta taiate marunt Se acopera cu o farfurita si se lasa aproximatv 10 minute. Se strecoara infuzia rezultata si se mai pune pe foc cat sa fie fierbinte . Se toarna intr-un castron si se dizolva gelatina in el. Se toarna gelatina prin strecuratoare in lichidul de frisca rece, se amesteca pentru omogenizare si se pune in forme.In 4-5 ore este gata inchegata si poate fi servita.
1
infuzia de menta se poate face cu sirop de zahar in care se pun frunzele la macerat pana a doua zi.