Painici delicioase cu mustar,cascaval, ciuperci si verdeata

de rivka in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2009 | 6338 vizualizari

 

Niste painici calde, delicioase, fara carne, usoare, suculente si pline de gust.
In loc de pita pt shoarma se pot folosi chifle obisnuite incalzite putin pe grill si taiate in jumatate.

 

INGREDIENTE

  • 10 painici(pita) pentru shoarma incalzite pe grill sau chifle obisnuite
  • cca 10-11 ciuperci
  • 1 catel usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 2 cartofi maricei fierti si raciti
  • piper
  • putin ulei de masline
  • verdeata(patrunjel)
  • mustar cu hrean
  • cascaval ras sau feliat subtire
  • pentru sos
  • 1 lingurita de maioneza
  • 1 catel mic de usturoi
  • un castravete mic sau un sfert de castravete dat pe razatoare si scurs putin de zeama
  • iaurt
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici delicioase cu mustar,cascaval, ciuperci si verdeata:

Se prepara un sos din catravetele dat pe razatoare si scurs putin de apa, o lingurita mica de maioneza, un catel de usturoi si iaurt.

Ceapa se taie in 2 si apoi rondele subtiri, catelul de usturoi se marunteste, se trag impreuna scurt intr-o tigaie cu putin ulei(de masline) apoi se adauga ciupercile curatate cu o pensula si taiate felii,piper, verdeata(patrunjelul) se amesteca si se lasa sa scada putin ciupercile.

In alta tigaie in cateva linguri de ulei de masline se rumenesc putin cartofii taiati cubulete(fierti inainte).

Se servesc painicile astfel: taiate in 2, unse cu mustar,putin cascaval, umplute cu cartof, cate o lingura mare de ciuperci si sosul preparat (din iaurt, usturoi si castravete) cat doriti.

Va asigur ca sunt delicioase si inlocuiesc de minune o masa copioasa cu carne.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici delicioase cu mustar,cascaval, ciuperci si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Placinta - Chec cu ficat de pui