Painici cu varza

de Lorra in Mancaruri de post, 22 Dec 2011 | 8285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 800 gr faina
  • 50 gr drojdie
  • 1 lingurita sare
  • si un varf cutit zahar
  • apa calduta pt framantat (cca 300 ml)
  • Umplutura :
  • o varza murata scursa bine (mica)
  • 2 cepe potrivite
  • piper
  • cimbru
  • ulei (pt prajit)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu varza:

Se cerne faina intr-un castron si se face o adancitura in mijlocul ei in care se pune drojdia frecata cu zaharul si sarea. Se adauga apa calduta cate putin, si se framanta bine pana se obtine o coca care nu se lipeste de maini. Se lasa la crescut cam 30 min, timp in care se pregateste umplutura.

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit. Cand devine sticloasa se adauga varza tocata marunt si se condimenteaza dupa gust cu piper si cimbru. Se tine pe foc pana ce varza se caleste bine.

Se intinde foaia de aluat, se taie in forme de patrat sau dreptunghi, se aseaza in mijlocul fiecaruia  umplutura si se lipesc la capete cu ajutorul unei furculite. Se dau la cuptorul preincalzit pentru 30-35 min.  Sunt gata cand devin rumene.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

miremirc 1

16.01.2012, 19:36

trebuie incercate cat de curand Arata prea bine !!!

Lorra 1

16.01.2012, 20:28

ella 87 1

25.01.2012, 11:14

arata bine ....dar ceva mai consistent pentru ziua de azi ce s gatesc off..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]