Painici cu varza

de Lorra in Mancaruri de post, 22 Dec 2011 | 7776 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 800 gr faina
  • 50 gr drojdie
  • 1 lingurita sare
  • si un varf cutit zahar
  • apa calduta pt framantat (cca 300 ml)
  • Umplutura :
  • o varza murata scursa bine (mica)
  • 2 cepe potrivite
  • piper
  • cimbru
  • ulei (pt prajit)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu varza:

Se cerne faina intr-un castron si se face o adancitura in mijlocul ei in care se pune drojdia frecata cu zaharul si sarea. Se adauga apa calduta cate putin, si se framanta bine pana se obtine o coca care nu se lipeste de maini. Se lasa la crescut cam 30 min, timp in care se pregateste umplutura.

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit. Cand devine sticloasa se adauga varza tocata marunt si se condimenteaza dupa gust cu piper si cimbru. Se tine pe foc pana ce varza se caleste bine.

Se intinde foaia de aluat, se taie in forme de patrat sau dreptunghi, se aseaza in mijlocul fiecaruia  umplutura si se lipesc la capete cu ajutorul unei furculite. Se dau la cuptorul preincalzit pentru 30-35 min.  Sunt gata cand devin rumene.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

miremirc 1

16.01.2012, 19:36

trebuie incercate cat de curand Arata prea bine !!!

Lorra 1

16.01.2012, 20:28

ella 87 1

25.01.2012, 11:14

arata bine ....dar ceva mai consistent pentru ziua de azi ce s gatesc off..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

ieri la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta (Pasula slaita in grai banatean)