Painici cu telemea de oi

de Panacris in Piine, 22 Sep 2012 | 5313 vizualizari

 

Gustooooaaasssee!

 

INGREDIENTE

  • faina alba de grau 600 g,
  • apa calduta 400 ml.,
  • sare iodata 1 lingurita,
  • zahar tos 3 lingurite,
  • ulei de masline 3 linguri,
  • telemea de oi 250 g.,
  • ou 1 bucata,
  • cascaval ras Delaco 50 g.,
  • seminte de in 2 linguri.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu telemea de oi:

In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, uleiul, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute.

Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se intinde, sa taie in patratele.

Se pune pe fiecare patratea cate o bucata de telemea.  Se inchid patratelele si se ruleaza in maini, formandu-se bilute mici. Se pun intr-o tava rotunda, tapeta cu foaie de pergament, se ung cu ou batut, apoi se presara cascaval ras si seminte de in. Tava se   introdice in  cuptorul preincalzit, cca. 35 de minute la foc mediu. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu telemea de oi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turte ca la mama