Pâine(plăcintă) cu dovleac și mălai

de Ade200 in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2014 | 5366 vizualizari

 

Am văzut o rețetă de acest gen pe Paprika si am făcut-o și eu. Mi-a plăcut.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faină albă obișnuită
  • 100 g de mălai sare
  • 4 lingurițe de praf de copt
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 750 g de dovleac butternut/plăcintar
  • 1 măr
  • 2 ardei iuți
  • 500 ml de lapte bătut/iaurt
  • 100 ml lapte dulce
  • 4 ouă
  • 4 linguri de miere
  • 50 g de unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine(plăcintă) cu dovleac și mălai:

Amestecăm ingredientele uscate și, separat, pe cele umede. Le punem împreună și omogenizăm, apoi adaugăm, ardeii iuți tăiați mic, dovleacul tăiat cubulețe și mărul cubulețe. Amestecăm și turnăm în tava cu hârtie de copt. Nivelăm. Iese un aluat moale ca de chec.

E un amestec interesant de dulce-sărat.

Coacem în cuptor preîncălzit 40-50 de minute(proba scobitorii).

TIPS-URI

1

Cine nu agrează ardeiul, să nu pună.

2

Se poate pune scorțișoară și zahăr și devine un desert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine(plăcintă) cu dovleac și mălai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Micutza Luana 1

10.01.2014, 16:39

interesant

- Andreea - 1

10.01.2014, 22:03

Raluca57 1

17.11.2015, 19:17

Am facut-o, dar dulce, cu putin zahar si scortisoara. Foarte gustoasa, cremoasa, aromata. Voi incerca si varianta cu ardei

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]