Painea mea cu ceapa

de cccris in Piine, 15 Mar 2010 | 4296 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa/ lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 lingura ulei
  • 400 gr faina de cozonac
  • 100 gr faina de secara
  • 1 pachet drojdie
  • 2 cepe
  • putina boia dulce
  • 1 lingurita ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea mea cu ceapa:

Se prajeste putin ceapa in ulei, se adauga putina apa si boia. Se lasa pe foc pina se inmoaie, adaugind apa sa nu se arda. La final trebuie sa se evapore apa.



Se pun ingredientele pt paine la framintat pina obtinem o coca buna de intins. Daca e necesar adaugam in plus faina sau apa, sa nu fie nici prea tare, nici prea moale.



Se intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, se pune ceapa peste tot.



Se ruleaza , se aseaza in forma si se lasa la crescut cel putin 30 min.



Se pune painea in cuptorul incins la 180grade si se scoate cind e rumenita.



Se lasa la racit cel putin o ora.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painea mea cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine super rapida