Paine tip foccaccia

de adnia in Piine, 22 Mar 2013 | 3291 vizualizari

 

Daca va place painea cu ulei de masline, atunci painica aceasta tip foccaccia (cu masline si rosii uscate) este numai buna!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 1 cana lapte caldut
  • 1 pliculet drojdie
  • 1 cana ulei de masline
  • masline negre taiate bucati
  • 1 rosie deshidratata taiata felii
  • ierburi uscate (eu am pus busuioc si cimbru)
  • sare
  • putin zahar
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine tip foccaccia:

Am pus drojdia si zaharul in laptele caldut si am lasat cateva minute sa e formeze maiaua, apoi am framantat bine aluatul, pe care, la final, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am lasat sa dospeasca pana si-a dublat volumul.

Am rulat apoi aluatul crescut si l-am intins sub forma rotunda, apoi am facut cateva gropite pe care le-am umplut cu rosii deshidratate, masline si putin ulei de masline; in final am presat cimbru si busuioc. Am copt-o in cuptor la foc mediu, pana a trecut testul scobitorii...in ultimele 5 minute painea a fost unsa cu putin ulei de masline, pt. a capata luciu.

A fost o minune de paine, care a disparut in cateva minute!
Enjoy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine tip foccaccia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (16)

Anett 1

22.03.2013, 22:06

suuuper!

Rocsi 1

22.03.2013, 22:43

Mmm buna!

pic20 1

11.05.2013, 03:20

fa recomand varianta romaneasca a paini foccaccia si anume painea in tast - cei din s-sv tari stiu despre ce vorbesc

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciabatta