Pâine neagră de casă

de alilianaa in Piine, 15 Dec 2012 | 5787 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină neagră
  • 50 gr. Drojdie pulbere
  • Un vârf de cuţit sare
  • 0.5 l apă caldă
  • 50 gr. ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine neagră de casă:

Fiind prima reţetă de pe site, am zis să încep cu pâinea, căci este folosită de toată lumea. Iar pâinea de casă este la mare căutare în multe case.

Făina cernută se pune într-un vas peste care se pune drojdia şi sarea. În etape se adaugă apa caldă, frământându-se până se formează aluatul la consistenţa necesară. La sfârşit se încorporează uleiul şi se mai frământă un pic.

Se lasă la dospit cât să crească la optimul necesar aşezatului în tăvi. Se mai lasă la dospit în tăvi cca. 15 minute apoi se bagă la cuptor. În timpul coacerii se testează cu o scobitoare (de preferat ca cele pentru frigărui). 

Se scoate la momentul potrivit şi se acoperă pentru 10 minute cu un ştergar umezit.

p.s Până la învăţarea tuturor trucurilor de fotografiere, pregătire şi postare, prezentările vor fi "ca de început".

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine neagră de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

alilianaa 1

29.12.2012, 08:56

Da. Noua ne place foarte mult.

Valclaudia 1

02.01.2013, 22:27

chiar daca e cam tarziu, am trecut sa rup un colt de paine. Sper ca nu se supara nimeni....

alilianaa 1

02.01.2013, 23:34

Cu mare drag oferim. Niciodata nu e prea tarziu.

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Painica dulce pentru micul dejun